ساب دامین (Subdomain) چیست؟
برنامه نویسی, کسب و کار

دامنه یا دامین (Domain) بخشی از URL میباشد که معمولاً همگی زیرساخت یک ‌وبسایت تحت آن ساخت می شود.

 

بعضی وقتها قسمت‌های یک ‌وبسایت آن‌قدر وسیع می شود که ممکن میباشد روی تجربۀ کاری و کوشش آن وبسایت تأثیر منفی بگذارد. در اینگونه مواردی استفاده از زیر دامنه‌ یا این که ساب دامین یکی طرز‌هایی میباشد که از این رخداد پرهیز می‌نماید.

 

درحال حاضر با دقت به این پیشگفتار، میخواهیم درین پست به شما بگوییم که ساب دامین یا این که تحت دامنه چیست، چه کاربردی دارد و اینترنت‌وبسایت‌های گوناگون چه طور از آن استفاده می‌نمایند.

 

ساب دامین (Subdomain) چیست؟

دامنه یا ساب دامین (Subdomain) چیست؟

ساب دامین پیشوندی میباشد که برای جداسازی بخشی از ‌وبسایت شما به «اسم دامنه» اضافه میگردد. به عنوان مثال، نشانیhttps://add.mishkaweb.ir است . درین نشانی، «https» پروتکل، «add» زیر دامنه، «mishkaweb» اسم دامنه و «ir.» پسوند دامنه میباشد.

 

از ساب دامین‌ برای مدیریت صفحه‌ها و بخش‌هایی از اینترنت‌وبسایت استفاده می‌گردد که محتوای متنوع و بزرگ‌ای دارا هستند؛ مثل صفحۀ فروش تولیدها، وب لاگ یا این که بخش پشتیبانی.

زیر دامنه‌ها مثل یک ‌وبسایت جدا از هم از دامنۀ مهم فعالیت می‌نمایند؛ ولی در عین حالا شما می توانید آن را همراه با ‌وب سایت اصلی خود پیشرفت دهید. با این عمل شانس رشد ترافیک ارگانیک وب‌سایت را نیز ارتقا می‌دهید.

 

همینطور جذاب میباشد بدانید که پس از ثبت دامنۀ دلخواه خویش، می توانید به‌طور نامحدود به آن ساب دامین اضافه نمائید.

 

 

 

9 کاربرد ساب دامین

هم اکنون که با معنی زیر دامنه آن آشنا شدیم، می خواهیم به یک‌سری مثال از کاربردهای زیر دامنه که در ‌وبسایت‌ها از آنها به کار گیری می شود اشاره کنیم.

 

 

 

1. صفحۀ فروش محصول ها و سرویس ها

قسمت فروشگاه اینترنتی بعضی از وبسایت‌ها با یک ساب‌ دامین از دامنه اساسی جداگانه شد‌ه‌است. این عمل سبب ساز می شود تا یک صفحۀ خاص و جدا از صفحۀ اصلی پیاده سازی نمائید و رویکرد هدفمندتری داشته باشید. به عنوان مثال، قسمت فروشگاهی ‌وبسایت PlayStation با زیر دامنۀ store.playstation.com از ‌وبسایت اساسی غیروابسته گردیده است.

 

 

 

2. نمایش نسخۀ تلفن همراه

بعضا از شبکه‌های اجتماعی ‌وبسایت خود را روی گوشی با زیر دامنۀ منحصر میزبانی می‌نمایند. به عنوان مثال، فیس‌بوک یک رابط کاربری خاص برای یوزرهای گوشی با ساب دامین m.facebook.com تولید نموده است. در‌این ساب دامین، دکوراسیون فیس‌بوک برای نمایش در صفحۀ تلفن همراه بسیار مطلوب و ظریف میباشد.

 

 

 

3. سرویس ها بین‌المللی

بعضا از کمپانی‌ها سرویس ها متفاوتی را به نقاط متعدد دنیا ارائه می‌نمایند. این مجموعه‌ها می توانند برای ارائۀ سرویس ها خود در هر کشور از یک ساب دامین منحصر به فرد استفاده نمایند. از جمله، ‌وب سایت یاهو خبر‌ها مرتبط با بریتانیا را در uk.yahoo.com و خبر ها آمریکا را در us.yahoo.com منتشر می‌نماید.

 

 

 

4. ساخت مخاطبان هدف متنوع

زیر دامنه‌ها به کسب‌و‌کارها کمک می‌نماید تا ‌وبسایت‌های منحصربه‌فردی را برای مخاطبان هدف متنوعی پیاده سازی نمایند.

 

 

 

5. بلاگ

ممکن میباشد در بلاگ خود موضوعات و کلماتی را هدف قرار دهید که به‌طور بی واسطه با بقیه موضوعات ‌‌وبسایت شما ارتباطی ندارد. اینجا میتوانید وب لاگ خویش را با یک ساب دامین ساخت و ساز فرمایید. از جملهً وب سایت HubSpot که یکی وبسایت‌های دارای اعتبار آموزش بازاریابی میباشد، قسمت بلاگ خود را با ساب دامین blog.hubspot.com از‌وبسایت اصلی خویش جداگانه نموده است.

 

 

 

6. پشتیبانی

شما میتوانید ضمن بخش‌هایی که گفتیم، قسمت پشتیبانی و سؤالات متداول اینترنت‌وبسایت خویش را هم با یک زیر دامنه پیاده سازی نمائید. این‌گونه هم عمل را برای یوزرها‌وب سایت خویش معمولی می کنید و هم اینکه می توانید این برگه‌ها را برای موتورهای جست‌وجو با صرفه‌سازی (سئو) فرمایید.

 

 

 

7. نمایش‌وب سایت به زبان‌های گوناگون

ممکن میباشد بخواهید ‌وب سایت خویش را به تعدادی زبان اکران دهید. برای این عمل هم می توانید از ساب دامین به کار گیری نمایید. مثل ویکی‌پدیا که برای هر زبان یک زیر دامنۀ مستقل دارد. جالب اینجاست که صفحۀ ویکی‌پدیا فارسی با نشانی fa.wikipedia.org نه‌فقط از نگاه زبان، بلکه از نگاه محتوا هم با صفحۀ اصلی این وبسایت متعدد میباشد.

 

 

 

8. ساخت تالار گفت‌وگو

با اعتنا به اینکه ساخت یک تالار گفت‌وگوی آنلاین (Forum) ابهام‌های خاصی دارد، طراحان‌ وبسایت معمولاً این قسمت را در یک ساب دامین تولید می‌نمایند. از جمله، ‌وب سایت سافت 98 بخش انجمن خویش را با ساب دامین forum.soft98.ir از ‌وب سایت اصلی متمایز نموده است.

 

 

 

9. خلاقیت

از ساب دامین برای اجرای ایده‌های خلاقانۀ خویش هم میتوانید به کارگیری فرمایید. از جملهً آمازون یک زیر دامنه برای بخش آمازون اسمایل (AmazonSmile) خویش ساخت. در آمازون اسمایل هر فرصت که مخاطب از ساب دامین smile.amazon.com خرید می‌نماید، آمازون نیم‌درصد از مبلغ خرید را به خیریۀ انتخابی او اهدا می‌نماید.

 

ساب دامین (Subdomain) چیست؟

 

جمع بندی

در‌این پست شما‌را با معنا زیر دامنه و کاربردهای آن آشنا کردیم. همینطور گفتیم که وبسایت‌های گوناگون چه طور از ساب دامین برای هدف ها خویش به کارگیری می‌نمایند. به عبارتی‌طور که خواندید، هیچ‌ ‌سایتی بی‌هدف سراغ زیر دامنه نرفته میباشد؛ پس شما هم هر وقت قصد داشتید که یک ذیل دامنه به ‌وب سایت خویش اضافه فرمایید، می بایست هدف از تولید آن را به‌خوبی انتخاب و شفاف فرمائید. فرقی هم نمی‌کند که هدف ها شما مربوط به هدف اساسی ‌وب سایت‌تان باشد یااینکه یک مقصود جداگانه از آن را تعیین فرمائید؛ در هر شکل نباید بی‌گُدار به آب بزنید!

, , ,
نوشتهٔ پیشین
طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان های برنامه نویسی؟
نوشتهٔ بعدی
دامنه یا دامین چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed